EXPERT

De Nederlandse Expert Groep is een sterke retailorganisatie met 140 vakspeciaalzaken en een webwinkel in home-elektronica, beter bekend als Expert. Het bedrijf wilde experimenteren met commercials op de regionale omroepen. Voor Omroep Brabant en Friesland hebben we de commercials bedacht en geproduceerd, in samenwerking met de communicatieprofessionals van het bedrijf.

DE VIDEO

WERKWIJZE

  • Op advies van Omroep Brabant is De Nederlandse Expert Groep bij ons terecht gekomen om hen te helpen bij hun eerste regionale commercial. Het begin van een mooie samenwerking. De communicatie medewerkers wisten goed wat ze wilden. De uitdaging was om in vrij korte tijd tegen een laag budget toch een professionale productie te ontwikkelen.

  • Het thema stond vast: bezorging. Verder werden we erg vrij gelaten in de ontwikkeling van het idee. Dat hebben we graag! Na enkele gesprekken wisten we goed welke tone-of-voice en uitstraling past bij het bedrijf, waarna we naar de tekentafel konden.

  • De commercial voor Omroep Brabant moest landelijk inzetbaar zijn. De Friese commercial daarentegen werd speciaal voor deze provincie gemaakt. Dat geeft veel mogelijkheden! En vooral veel voorbereidingswerk. Door de goede samenwerking met de communicatiemedewerkers van Expert is het gelukt om de mooiste locaties en vervoersmiddelen te vinden voor deze commercials. Het goede weer hielp goed mee en zo hebben we een aantal mooie draaidagen gehad.

  • Na montage, feedback en afwerking kon de video naar de regionale omroepen toe.

Eric van Heugten, Allur:

“Het was een mooie uitdaging om geen ‘standaard regionale omroep’-commercial te produceren. De budgetten zijn altijd laag, maar dat mag geen reden zijn om niet creatief met een project aan de gang te gaan. Expert begreep dat ook en samen hebben we veel uit de kast gehaald om mooie producties te maken. Een erg leuk project!”

Meer producties