EQUINE INDUSTRY

Equine Industry is een groothandel voor sterke merken in de paardenbranche. Voor een internationale beurs hebben ze ons gevraagd om een video te ontwikkelen die goed zou aanslaan. Hierbij diende rekening gehouden te worden met het lawaai in en om de stand, met het feit dat de bezoekers meertalig zijn en uiteraard met de huisstijl van het bedrijf.

DE VIDEO

WERKWIJZE

  • Na het eerste intakegesprek met de communicatie-adviseur en de eigenaar van het bedrijf, was het idee al snel geboren. Het is belangrijk om een video te maken waarbij de beelden voor zich spreken, met minimale Engelse tekstuele aanvulling. Daarnaast is het belangrijk om de eindproducten te laten zien terwijl ze in gebruik zijn door de eindgebruiker; want daar het het uiteindelijk om.

  • Met de communicatie-adviseur van Equine Industry ontstond er vervolgens een mooie co-creatie. Door hun kennis van de branche was een mooie locatie en figurant snel geregeld. Ondertussen konden wij aan de gang met een shotlist en de planning van het totale project. Op deze manier komt de kennis van de klant en onze kennis bij elkaar en dat leidt tot een mooie samenwerking.

  • Mooi weer, goede figuranten (incl. de paarden!) en de goede voorbereiding zorgden ervoor dat de filmdag volgens planning verliep. Doordat de video wordt afgespeeld tijdens een beurs is gekozen voor langzame beelden waarbij het product goed tot zijn recht komt. Een mooi moment voor de bezoeker om even stil te staan bij de stand.

  • Na montage, feedback en afwerking kon de video draaien in de stand van Equine Industry. We kijken terug op een fijne samenwerking. De reacties waren erg goed. De opdrachtgever merkte dat er veel naar de video werd gekeken. Door de rustige opzet konden de standhouders ondertussen extra uitleg geven over de producten, wat leidde tot mooie en nuttige gesprekken.

Monique van Hal, Equine Industry:

“Allur heeft bewezen een fijne partner te zijn om mee samen te werken. Het creatieve proces verliep vlot en ook de uitwerking was vervolgens helemaal naar wens. Het is fijn om een videobureau te kennen die zowel strategisch, conceptmatig en uitvoerend sterk is.”

[Monique van Hal is inmiddels niet meer werkzaam bij Equine Industry]

Meer producties