1uur.nu

1uur.nu biedt voor iedereen een effectieve manier van leren met hoog rendement. Niet in een klaslokaal of digitaal, maar op maat op de werkplek. Geen halve of hele dag weg van het werk maar 1uur tijdens het werk. De professionals van 1uur.nu beantwoorden vragen en leren hun klanten ter plekke efficiënte vaardigheden aan. Het is een nieuw bedrijf met grote ambities. Voor hun allereerste promotievideo hebben ze ons ingeschakeld.

DE ANIMATIE

WERKWIJZE

  • Tijdens het intake gesprek bleek al snel wat de grootste uitdaging zou worden: het concept van 1uur.nu is succesvol door zijn eenvoud, maar hetgeen ze doen binnen hun concept is niet simpel. Hetgeen ze hun klanten leren gaat ver en diep en ze bereiken er grote resultaten mee. Maar zie de complexiteit ervan maar eens te vertalen in een animatie van een minuut, die niet complex mag zijn.

  • Na twee gesprekken hadden we voldoende informatie en gevoel bij de opdracht om een voice-over te schrijven. Wij zien deze fase graag als een co-creatie. De klant weet alles van zijn bedrijf en zijn vakgebied, wij voegen daar onze kennis en ervaring aan toe en dat mondt uit tot een krachtige tekst die op alle fronten klopt: inhoudelijk sterk én te gebruiken voor animatie.

  • Na akkoord op de voice-over kunnen we aan de slag met tekenen. Een ontzettend belangrijke fase, aangezien beeld en tekst hier bij elkaar komen. Dit maakt of breekt de boodschap. Ook in dit geval laten we voldoende ruimte voor bijschaven van het product. Zeker bij een bedrijf dat net start, is het nodig om wat vaker te corrigeren. Het is even testen en proberen, waardoor onze klant uiteindelijk een hele mooie animatie kan presenteren aan hun potentiële klanten.

  • Het eindproduct: de boodschap komt goed over, de beelden sluiten aan bij de huisstijl van de klant en door de afwerking met muziek op maat wordt alles één geheel. Nu kan de animatie online!

Bas van Gool, 1uur.nu:

“Na de intake op onze wensen was het vertrouwen al snel gewonnen door Allur. Goed luisteren, meteen meedenken en actiegericht. Je krijgt meteen het gevoel een gewaardeerd klant te zijn. En dat blijft zo. Het proces van het komen tot een veelzeggende animatie die bij je past vonden wij van 1uur.nu een hele klus. Yvonne heeft een geweldige klus geklaard en ons steeds geholpen bij het doorhakken van lastige knopen. Allur doet er alles aan om tot een goed resultaat te komen. Van het begin tot het eind.”

Meer producties