E-learning

Video’s voor e-learning zijn zo verschillend van de reguliere videoproducties dat we het waar vinden om ze apart te benoemen. De inhoud is anders (het moet didactisch verantwoord zijn), waardoor de voorbereiding anders is en de werkwijze op locatie is anders (vaak met acteurs, qua camerawerk niet heel spannend maar elk detail is belangrijk). Vaak worden rollenspellen gebruikt om ‘best cases’ en ‘worst cases’ goed tot uitdrukking te brengen. Of we gebruiken een presentator in combinatie met uitleganimaties. En dat werkt!

e-learning met video

Waarom e-learning

  • Wij waren er uiteraard al langer van overtuigd, maar er is sinds enkele jaren een onderzoek met bewijs… Uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht blijkt dat video een effectievere manier is om kennis over te brengen dan tekst.

  • Wij houden de onderzoeken op dit onderwerp in de gaten en zorgen dat we op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkeling met betrekking tot de combinatie e-learning en video.

  • Wij produceren een aantal keer per jaar rollenspellen voor verschillende klanten. Hierbij regelen we bijvoorbeeld ook de acteurs. We hebben een grote database om uit te putten, zodat we altijd wel de juiste mensen kunnen vinden.

  • Alvast een tip: het maken van verschillende video’s voor uw e-learning omgeving is (financieel) het meest interessant als er zoveel mogelijk video’s op één dag opgenomen kunnen worden.

Meer diensten