360-graden video

Een 360-graden video is een video waarbij de kijker alle kanten op kan kijken. Achter een computer kan hij zelf het beeld naar rechts en links draaien en overal is beweging te zien. Met een mobiele telefoon kun je zelf ronddraaien en beweegt het beeld mee. In combinatie met een virtual reality bril wordt de beleving compleet en sta je als het ware ‘in’ de video.

360-graden rond

Waarom 360-graden video?

  • Sinds begin 2016 ondersteund YouTube 360-graden video’s en in 2016 is ook Facebook fan geworden van deze type video’s. Dat betekent dat de toepassingen steeds groter worden en het ook voor bedrijven steeds interessanter wordt om 360-graden video commercieel in te zetten. Wij helpen daar graag bij! (360-graden video van de Efteling is niet door ons geproduceerd, maar wel een erg leuk voorbeeld!)

  • Heeft u nog nooit een 360-graden video gezien? Check dan even of uw computer de nieuwste versie van FireFox, Internet Explorer, Chrome of Opera heeft. Het is helaas niet mogelijk om met Safari 360-graden video’s op YouTube te bekijken.

  • Ook Facebook laat sinds 2016 360-graden video’s toe. Hiervoor is de nieuwste versie van Chrome of Firefox nodig. In Safari of Internet Explorer zijn ze helaas niet te zien. In Facebook komt er een 360-graden teken overheen, zodat voor iedereen duidelijk is dat het om een 360-graden video gaat. Deze worden erg goed ontvangen en kunnen daarom voor hoge conversies zorgen.

  • Het is ook mogelijk om de 360-graden video te combineren met 2D- of 3D animaties. Zo wordt de ervaring en de video nog completer!

Meer diensten